Om Støttesenteret

Støttesenteret mot incest og seksuelle overgrep i Harstad (heretter Støttesenteret) har flyttet fra  Plassenveien 54, 9409 Harstad. Vi kommer tilbake med mer informasjon om nytt tilholdsted.

Det er helt gratis å bruke senteret, og du trenger hverken henvisning eller avtale for å komme innom.

Støttesenteret arbeider etter modellen hjelp til selvhjelp. Gjennom den gode samtalen, fellesskap og kreativt arbeid skal vi være en støtte til håp, styrke og selvfølelse og livsglede.

Støttesenteret har et hyggelig fellesareal der man kan være i fellesskap med andre rundt et bord, sitte for seg selv og lese en bok, eller bare være. Vi har også egnede rom dersom du ønsker en enesamtale med en av oss som jobber på senteret.

På Støttesenteret arbeider til vanlig Britt og Britt (les mer om de her), men noen ganger kan det være at du vil møte på en dyktig vikar. Alle ansatte er kompetente, trygge fagpersoner og har taushetsplikt.

Som gjest på senteret er vi opptatt av ditt personvern. Hos oss er du så anonym som du ønsker, og vi fører ikke journal. For å synliggjøre behovet for Senteret ber vi imidlertid alle gjester fylle ut et enkelt registreringsskjema.

Støttesenteret i Harstad er åpent mandager fra 15.00 til 19.00, og tirsdager fra 10.00 til 14.00. Utenom åpningstid vil du få valg om å kunne legge igjen nummeret ditt hos  legesekretær på Heggen helsesenter, hvis du ønsker at en fra Støttesenteret skal ta kontakt med deg neste åpningsdag. Alle du snakker med når du ringer Støttesenteret har taushetsplikt, og det er helt trygt. Utover dette henviser vi til den landsdekkende telefonlinjen for incest og seksuelt misbrukte: 800 57 000 (http://www.incest80057000.no/).

Er du eller noen du kjenner i behov av umiddelbar eller akutt hjelp, må du ta kontakt med en nødetat (Politi 112 | Ambulanse 113).